Pages

12 July 2009

Nacionalni problem

Više puta smo pominjali kako nacionalne penzije ustvari nisu penzije jer nisu zarađene kroz štednju već predstavljaju neku vrstu socijalne pomoći za elitu. Pomenuli smo i da nacionalne penzije predstavljaju nepravednu redistribuciju od političi nebitnih ka onim bitnim a setili smo se i da predstavljaju izvor korupcije jer podležu diskrecionim ovlašćenjima raznih komisija. Ono što ni mi nismo pretpostavili je koliko bi one uticale na psihofizičko zdravlje zaslužnih građana:

Eva Ras:
Htela sam da se ubijem od sramote kada sam saznala da nisam dobila nacionalnu penziju posle drugog konkursa. Bilo mi je strašno što sam predala papire, a ispalo je da sam neka izlapela baba koja ne zna gde je i ko je i da tražim nešto što mi ne pripada... Kada sam saznala da ni drugi put nisam dobila nacionalnu penziju, to me je zaista pokosilo. Otišla sam na most i nisam skočila samo zato što mi je Bog dao u zadnjem času pameti.

Rešenje nije dati penziju Evi Ras već je ukinuti svima.

2 comments:

perica said...

Eva Ras je u stvari odlična!

Press: Kako vidite ove prostore u budućnosti?
E.R. - Mi smo ponovo u diktaturi, umesto crvene, sad je žuta.

Press: Zbog čega psujete kada se dotaknete političkih tema?
E.R. - To je najkraći put da se kaže da ne mogu oni svojom diktaturom sve da nas unište.

Vlada said...

Koliko je Erik Musambani doprineo promociji i popravljanju imidža Ekvatorijalne Gvineje u svetu? Svi će se eventualno prisetiti Erika, ali se niko neće setiti iz koje zemlje dolazi.

Koliko navijača Mančester junajteda misli dobro o Srbiji zbog Nemanje Vidića. Možda određeni broj, ali ako Nemanja napusti MU misliće sve najgore.

Tako da se slažem da su te penzije najobičnija glupost. Političari kvare imidž zemlje, ali su zato tu sportisti, umetnici itd. da poprave imidž. Kako da ne!

Ljudi koji nisu na vreme mislili o svojoj egzistenciji, nisu zaslužni građani.

p.s.
Čini mi se da je Ekv. Gvineja dobila olimpijski bazen od MOK-a, i to je to od ostvarene koristi.