Pages

26 June 2009

Sovjetski Savez

Vladimir Putin, ruski premijer, priredio je nenajavljenu posetu moskovskom supermarketu, nalažući zapanjenim šefovima da snize cene. ...Šetajući između rafova sa glavnim menadžerima kompanije i proizvođačima hrane, Putin je upitao zašto su maloprodajne cene hrane često mnogo veće od cena proizvođača. „Zašto vaše kobasice koštaju 240 rubalja (7,5 dolara)? Je l’ to normalno?“, pitao je Putin. ... „Preskupo“, rekao je Putin. ... „Sutra ćemo sniziti cenu“, obećao je Kobaladze.

10 comments:

Vlada said...

I to će se objaviti u svim novinama i televizijama u Srbiji i masa ljudi će reći "Eh, što i mi nemamo Putina, živeli bi mnogo bolje!". A možda bi vratili Kosmet :))

Populizam je najjača taktika političara, kad shvate koliko narod ne razmišlja svojom glavom.

Aleksandar Boskovic said...

Ovo je čitala i Ceca jutros na Peščaniku... crni Slaviša, sa kime Vi šurujete protiv bratske Rusije!!!

Vort said...

Dzibus! Lunatic.
Evo resenja, neka podigne otkupne cene proizvoda..... kada se vec igra trzista...

alektrich said...

Kažem ja, Vladimir Gebels.

Čista propaganda...

Marko Paunović said...

Mozda ja ne znam kakva je politicka situacija u Rusiji, ali meni deluje da Putina niko tamo ne moze da ugrozi, tako da mi nije jasno sta ce njemu propaganda i ovakav populizam...

Milan Jovanović said...

U tekstu kaže:
"Ova poseta je najnovija u nizu medijskih majstorija ruskog političara kojima se javnosti pokazuje da vlada kontroliše finansijsku krizu, koja još uvek ne pokazuje znake slabljenja"

Ako vlada kontroliše krizu, a ona ne pokazje snake slabljenja, to znači da vlada održava krizu.

Što je tačno, samo sumnjam da su to hteli da kažu :)

Željka Buturović said...

"Mozda ja ne znam kakva je politicka situacija u Rusiji, ali meni deluje da Putina niko tamo ne moze da ugrozi, tako da mi nije jasno sta ce njemu propaganda i ovakav populizam..."

pa mene ne bi iznenadilo da on i kad se ugase kamere razmislja na potpuno isti nacin. u fazonu, da je prodavac napravio kobasicu, pa da ga shvatim, ali on ju je samo prebacio sa mesta A na mesto B... uostalom, procitaj komentare na vest, velika vecina podrazumeva da u kontroli cena nema niceg loseg.

BluesRocker said...

Je l može mali offtopic? Jedno vreme su svi govorili svetska EKONOMSKA kriza, sad mnogi pominju reč FINANSIJSKA (čuo sam čak i od Dinkića). Zar nisu to dva različita pojma? Po mom mišljenju finansijska kriza lako bi se rešila povoljnim kreditima, odnosno obezbeđenjem finansijskih sredstava. Ekonomska kriza je opšti privredni pad, odnosno recesija i ne rešava se tako lako, odnosno mora da se preleži.

tiki said...

svakim danom u svakom pogledu sve više mislim da između demokratije i populizma postoji znak jednakosti ili da je populizam limes demokratije u kojoj ona u konačnici završava . I sa nostalgijom se sečam starih vremena kad ja augustisima Nenjeno Carsko i Kraljevsko veličanstvo Nadvojvodkinja srpska Marija Terezija uvela prosvečeni apsolutizam. Apsolutizam nam nikad nije bio problem , prosvečenost vazda .
Zato i ključno pitanje kako demokratije tako i diktature kod nas postaje: Može li kobasica u pola cene?

Unknown said...

Vlada, ima dobra zapazanja. Stvarno zasto mi nemamo takve politicare? A, mozda bi i Kosmet zadrzali. Ja verujem da bi sa takvim politicarima.