Pages

29 April 2009

Nebeski narod

Kratka analiza avio tržišta nam kaže da je krajem juna cena povratne karta redovnim letom na relaciji Budimpešta-Krf 123 evra. U istom periodu cena povratne karte na relaciji Beograd-Krf je 240 evra, ali čarter letom.

U međuvremenu neke kompanije su primetile da bi itekako mogle da organizuju čarter letove na relaciji Beograd-Krf, a i na gotovo svim ostalim, za mnogo manje od 240 evra. Međutim, gospodin Radisav Stanković ima objašnjenje zašto Srbijanci moraju da plaćaju barem dva puta više nego sav ostali normalan svet.

Neverovatno je da neko od nas traži da mu dovedemo sto hiljada turista, ali nam pri tom postavlja uslove. Ne mogu da shvatim kako je moguće da nam Turci i Egipćani određuju čijim avionima ćemo kod njih na more. To nigde u svetu nije zabeleženo. Znači, hoće od nas da im pošaljemo turiste, ali isključivo preko njihovih avio-kompanija. Na to nijedna zemlja ne bi pristala.

Ovo smo čuli već mnogo puta, more demagoških gluposti. Novost je da su turisti stoka koju neko šalje. Druga novost je priznanje da je konkurencija = nema Jata. Svi znamo zašto. Do tada je naš nacionalni aerodrom u Temišvaru, osim ako ne niste soj turista mazohista.

9 comments:

Milovan said...

Pa da, kad je Lauda air hteo da krene sa low cost letovima Bec - Beograd, odgovor je bio - mi imamo dogovor o reciprocitetu sa Austrijom, ali mi na zalost imamo samo jednu avio kompaniju pa je reciprocitet nemoguc!! I onda lepo Milovan placa 350 eur Bec-Bgd. Al istina, luksuzno je, jer naravno, osim u spic letu u 19.20, dobijes ceo red za sebe.

Milovan said...

Zaboravih - dobro dosao Sale!

Raiffeisen said...
This comment has been removed by the author.
Vlada said...

Zastava=Visoke carine i porez na uvoz automobila
Telekom=Monopol u telekomunikacijama
Jat=Monopol u avio prevozu
EPS=monopol u prouizvodnji i distribuciji struje
Delta=Monopol u trgovini i uvozu robe široke potrošnje

Mi i jesmo stoka koja ćuti i trpi i nema razloga da nas državni činovnici tretiraju drugačije!

Ali bar je monopol JAT-a malo naprsao. Privremeno rešenje je 160 km odavde. Drugarica mi je prekjuče otišla u Barselonu preko jedne naše agencije (da je ne reklamiram) iz Temišvara za 130EUR povratna karta. 40 EUR mini bus tamo vamo i 90 EUR povratna avionska.

Aleksandar Stevanović said...

Ima do Venecije za 20 eur, ja za Rim platio 50 eur pre desetak dana.

Lazar Antonić said...

Vlado, jedino Delta nema zakonski monopol. Ustvari nema nikakav monopol.

andreas breme said...
This comment has been removed by the author.
andreas breme said...

inter most

sta mislite o ovome?

andreas breme said...

moj nesudjeni klijent... ;(