Pages

03 March 2009

Deideologizacija

"Ako je išta dobra posledica krize, to je deideologizacija. Vreme je da napravimo reviziju svih ideoloških pristupa koje smo imali do sada", rekao je Tadić ekonomistima.

Slažem se, vreme je da DS kao članica Socijalističke internacionale preispita svoj program koji sa 56 ministarstava vrlo dobro sprovodi u praksi.

10 comments:

Lazar Antonić said...

Odustajanje od ideologije je Obamin eufemizam za primenjivanje socijalistickih resenja.

Igor said...

Tadic je nas Luj XIV.
Partija - to sam ja.
Pravosudje - to sam ja.
Biznis - to sam ja.
Drzava - to sam ja.

Unknown said...

To valjda znaci da smo imuni na krizu do te mere da mozemo da pakujemo antitela i izvozimo, i da ce PResija i PRofesionalni PR izgovaranja na krizu NESTATI? :)))

Vlada said...

Tadić postaje gori od Miloševića. Blago pametnima koji su se na vreme odselili u Ameriku, Australiju, Novi Zeland itd...

perica said...

Momci i devojke, za koju ste stranku glasali na izborima? I za koje ćete buduće svoje veliko razočaranje glasati na sledećim?

Igor said...

perice:
Pa, posto je glasanje u dijaspori izuzetno komplikovano i zahtevno, nisam ni glasao. A clan sam LDPa od frakcijiskih dana.
I ne radi se ovde o velikom razocarenju. Oni koji su znali ko je i kakav je Tadic sigurno nisu glasali za njega ni prvi put. A naknadna pamet "razocaranim", e pa sta da se radi: i Milosevic je imao mnogo protivnika sa naknadnom pameti.

perica said...

Igore:
I Milošević je u svojim frakcijskim danima obećavao. Mada ga je i tada uzak krug prepoznavao kao đubre kakvim se kasnije pokazao svima.
Pa Tadić.
See the pattern?
Sledeći je Čeda.

Igor said...

perice:
Milosevic bas i nije obecavao.
Ako taj princip izvedes do kraja nikada ti niko nece biti dovoljno dobar. I nikada nista neces postici.

The art of possible.

perica said...

Igore:
1. Kako nije? Nacija se zaklinjala u njega. Neće biti da si baš toliko zelen da se toga ne sećaš.
2. Exactly. Nijedna političarska protuva, u usponu ili u padu, nikada neće biti dobra. Ološ. Sve što postignemo a ima neku vrednost, postižemo uprkos njima, a ne uz njihovu pomoć.

Igor said...

perice:
To sto se nacija zaklinjala u njega ne znaci da su se SVI zaklinjali. Osim toga, to je divan argument kao izgovor za sve koji su sada na drugoj strani: "pa svi smo ga podrzavali, a sad ga svi mrzmimo". Licna odgovornost se difuzira u amorfnoj masi.