Pages

17 July 2008

Mali Satana i progresivci

Izrael je juče izvršio razmenu jednog poznatog libanskog zatvorenika za tela dvojice svojih vojnika koje su kidnapovali teroristi Hezbolaha pre dve godine. U Izraelu je sada dan žalosti.

Međutim, kada čitate vesti vodećih zapadnih medija nećete saznati mnogo ko je taj libanski zatvorenik. U tekstu koji potpisuje Asociated Press on se ne spominje, samo se sugeriše da je to verovatno neki politički zatvorenik, jer u "izraeslkim zatvorima ima oko 10 000 palestinksih zatvorenika, što je za njih vrlo emocionalno pitanje". Da, zaista emocionalno pitanje. U tekstu AFP u kome se opširno prenosi atmosfera slavlja u Libanu zbog oslobođenja ovog zatovrenika, izdašno citira njegopva majka i rođaci koji nisu mogli da sačekaju da ga vide, njegovi sugrađani koji ga nazivaju herojem, govori se o ratu pre 2 godine gde je "poginlo 160 Izraelaca uglavnom vojnika i 1200 Arapa uglavnom civila" (čitaj: Izrael teroriše narod, Hezbolah se herojski bori s moćnom armadom)i tek u jednoj kratkoj, šturoj rečenici pred sam kraj tog hvalospeva uzgred se napominje da je osuđeni imao 17 godina (zabludeli klinac!) kad je osuđen za trostruko ubistvo u Izraelu. Bez iakkvih detalja koji su inače toliko dragi zapadnim novinarima.

Međutim, čovek koji je pušten iz zatvora je niko drugi Samir Kuntar, poznat po tome što je u izraelskom zatvoru ležao na doživotnoj robiji zbog bestijalnog ubistva porodice Haran u gradu Naharija 1979, pri čemu je najpre upucao u leđa Danija Harana a onda ga zadavio na očigled četvoorgodišnje ćerke, kojoj je onda razbio glavu kundakom puške. Taj čovek je sada oslobođen, i dočekan je kao heroj u rodnom Libanu, a i na palestinskim teritorijama; "umereni" predsednik Abas je organizovao miting dobrodošlice Kuntaru u Ramali i poslao mu sa Malte, gde je u zvaničnoj poseti, pozdravni telegram! Zvaničnik Fataha i Abasov savetnik Abdel Rahman nazvao je Kuntara "velikim borcem". Zaista, veliki borac sa herojskim delima iza sebe!

Od mržnje arapskih ekstremista prema Izraelu samo je veća mržnja zapadne Inteligentsiae i medija prema Americi, i Izraelu kao njenom proxy-ju na Bliskom Istoku. Veliki Satana i Mali Satana...

P.S. Kao dodatak prethodnom pasusu, evo kako New York Times pod naslovom "U Libanu očekuju heroja u zamenu za izraelske vojnike" opisuje našeg heroja: "Perhaps Israel's most reviled prisoner, Samir Kuntar, will return to a hero's welcome when he crosses into Lebanon this week, 29 years after he left its shores in a rubber dinghy to kidnap Israelis from the coastal town of Nahariya.

That raid went horribly wrong, leaving five people dead, a community terrorized and a nation traumatized. Two Israeli children and their father were among those killed
." Čik neka čitalac pogodi ko je koga ubio, zašto i kako, kada je operacija kidnapovanja jevrejskih civila "krenula naopako".

4 comments:

Andrej Stanimirović said...

One wanders what would have happened had the raid not "went horribly wrong" but went just right instead.

Bocconiano said...

Nije mi cilj da opravdavam palestinski terorizam.. Ali imao sam prilike da cujem bivseg holandskog premijera koji je drzao predavanje o izraelsko-palestinskom konfliktu i represivnom nacinu na koji se Izrael sistematski odnosi prema palestincima dugi niz godina.
Secam se detalja da su izraelci pucali na svakog palestinca koji bi pokusao da predje puteve koje je Izrael izgradio u Palestini. Na taj nacin su ih drzali podeljenim u bezbroju enklava bez osnovnih uslova za zivot. Zakljucak je bio da pod takvom represijom nije potrebno da neko bude verski fundamentalista da bi bio spreman da da svoj zivot u samoubilackim napadima...

Ivan Jankovic said...

Cetiri arapske drzave su u dva navrata pokusale vojnom silom ne da pobede IZrael nego da istrebe jevrejski narod i drzavu Izrael poravnaju sa zemljom. Proklamovani cilj svih arapskih teroristickih organizacija i mnnogih drzava je potapanje Izraela u more. Viktimizacija Palestinaca je ideologija zapadnih levicara kojima je Izrael samo proxy Amerike pa ga zato treba napadati. Izrael je do sada vec trebalo da nestane i to sto nije jako nervira i islamske teroriste i njihove podrzavaoce na Zapadu. 2000 godine je potpuno isfabrikovano ubistvo palestinksog decaka Mohameda al-Durija koga su navodno ubili izraelski vojnici. Taj "snimak ubistva" se vrteo nedeljama na zapadnim medijima i posluzio je kao izgovor za novu turu plaestinskog terorizma i kasapljenja civila po Izraelu. Kasnije se ispostavilo da je snimak montiran i da vojnici nisu ubili decaka. Izrael je demokratska drzava kojoj prete okolne diktature i teroristicke organizacije. Ne vidim kako covek kome je sloboda na srcu moze biti na strani ubica, a protiv jedine demokratske drzave u tom delu sveta.

Palestince u getu i lancima ne drzi Izrael nego njegove korumpirane teoristicke vodje koje ubijaju svakog ko im se suprotstavi. Arapi u Izraelu imaju sva gradjanska prava i zive normalno. I cesto su jednako zrtve Hamasovog ili Hezbolahovog terorizma kao i Jevreji.

tiki said...

a zar je izveštavanje sa balkana bilo bolje, heroji ko N. Orić i U2 na stejđu sa "multikulturnim" šačirbejom. Al s obzirom na olbrajtovu,klarka i razne anri levie ako če ih i potopit koga briga ,sa turcima su na balkanu tikve sadili pa nek im se na levantu o glavu obijaju