Pages

07 April 2008

Ponovo ništa

Pošto nemam pojma kakav je stav radikala po pitanju privatizacije, rekoh da pogledam šta im piše u programu. Odem na zvanični sajt, vidim da sa leve strane piše "Program i statut". Kliknem na taj link i dobijem sledeće - link na statut. Programa uopšte nema!

Pogledam statut, rekoh, možda im je program deo statuta, šta znam, kad, ni tamo nema ničega - 38 strana o unutrašnjoj organizaciji stranke. OK, treba i to, ali gde je program?

Jasno mi je oduvek bilo da radikali nemaju predstavu kako da ostvare to za šta se zalažu. Ali, očekivao sam makar da znaju zašta se u stvari zalažu. Makar da su napisali - "naš osnovni cilj je odbrana teritorijalnog suvereniteta Srbije i borba za nepriznavanje Kosova", ili "naš osnovni cilj je aneksija Bosne, Crne Gore, Makedonije i delova Hrvatske", ili bilo šta drugo.

Stvarno nisam očekivao NIŠTA.

6 comments:

Vanja said...

Čini mi se da je ranije bio. Verovatno su ga skinuli zbog njihovog novog "imidža".

E Šeki, Šeki šta ti rade iza leđa. Ni da spomenu KKV.

Pingvin said...

Evo ih delovi njihovog programa:
www.politickiforum.org/dokumenta/15_srs_program.pdf

Pošto u programu spominju rastu deviznih rezervi do 2006. godine, verovatno je ovo poslednja verzija programa.

Marko Paunović said...

Pigvin:

Super, hvala. Verujem da je to to, mada mi nije jasno zasto im ne stoji na sajtu.

Naravno, prilicno besmisleno, sve je stratesko i sve je vazno i sve ce oni posebno da podsticu, ali sta drugo i ocekivati.

Najbolje mi je sto kazu da se izvoz od 2000. do danas neprestano smanjuje, a on se u stvari upetostrucio!

Lazar Antonić said...

Evo koliko je sati:

Srpska radikalna stranka zalaže se za aktivnu državnu ulogu, kojom će se promovisati osnivanje novih, posebno izvoznih sektora, ali i vršiti izbor strateških sektora
koji će biti zamajci privrednog razvoja i ujedno i deo rešenja problema. Ovi sektori moraju ostati u većinskom vlasništvu države, koja će ih pomagati i štititi. To uključuje delimični uvozni protekcionizam, subvencije za uvoz kapitalnih dobara, preferencijalne kredite, poreske olakšice i druge mere. Time bi se podigla konkurentnost domaćih proizvoda i ukupne domaće privrede na međunarodnom tržištu.

q said...

gde si to nasao? na njihovom sajtu?

Marko Paunović said...

Ne, to pise u ovom dokumentu za koji je pingvin dao link.

Mada, mora im se nesto priznati. NIKO nije ponudio subvencije za UVOZ osim njih, a da ujedno tvrdi da je veliki uvoz veliki problem.