Pages

16 August 2007

Ustav Saudijske Arabije

Član 22:
Ekonomski i društveni razvoj će biti postizani prema pravednom i naučnom planu.

8 comments:

Anonymous said...

A zasto amerikanci podrzavaju saudi arabiju a kao podrzavaju demokratiju a to je drzava koja je gora od Irana. Njima samo treba nafta a za ljudska prava ih ne zanima. Novi svetski poredak koji je poceo da se sprovodi posle drugog svetskog rata a pod komandom amerike samo donosi siromastvo. Njima je cilj da oni sprece siromasne zemlje da se razviju kako bi oni ostali bogati. Samo kad pomislim na milione siromasnih u africi koji umiru od gladi!!!

Nato i globalizacija su doneli najvecu nesrecu celom svetu!!!!

Unknown said...

To koliko je Amerika doprinela siromaštvu se najbolje vidi na primerima kao što su Južna Koreja i Japan. Ili recimo Istočna i Zapadna Nemačka. Ili opet razvoj bivših komunističkih zemalja u Evropi.

Sve ih je Amerika "upropastila".

Da li je uopšte potrebno objašnjavati da je NSP priča za neuspešne paranoičare kojima je potrebno opravdanje.

Anonymous said...

Ako je to tako zasto onda amerikanci ne raspuste nato?

Nato im treba da bi sirili svoju hegemoniju i drzali pod kontrolom male zemlje kao sto je Srbija. Oni hoce jeftinu radnu snagu za svoje korporacije i hoce da rade sta onihoce u celom svetu, da izazivaju ratove i krize!!!

Anonymous said...

"Novi svetski poredak koji je poceo da se sprovodi posle drugog svetskog rata a pod komandom amerike samo donosi siromastvo. Njima je cilj da oni sprece siromasne zemlje da se razviju kako bi oni ostali bogati."

Cinjenice govore potpuno suprotno. U poslednjih 20 godina je doslo do nezapamcenog rasta i prosperiteta, pre svega u ranije nerazvijenim zemljama.

"Samo kad pomislim na milione siromasnih u africi koji umiru od gladi!!!"

To je tacno, ali tamo ljudi umiru od gladi oduvek, a ne od skoro. Trend rasta smrtnosti se ubrzao NAKON sto su te bivse kolonije postale nezavisne drzave, sto znaci da ne mogu da krive Britance, Portugalce, ili Francuze. Posebno ne Amerikance, koji sa njima nisu nikada imali veze.

"Nato i globalizacija su doneli najvecu nesrecu celom svetu!!!!"

Po meni su to komunizam i fasizam (tim redom). Buduci da su Amerikanci veoma doprineli u unistavanju oba ova zla, ne mogu da ih stavim na listu losih momaka.

"Nato im treba da bi sirili svoju hegemoniju i drzali pod kontrolom male zemlje kao sto je Srbija."

To je verovatno tacno, s tim da to po meni nije losa stvar. Da nema Amerikanaca i NATO-a, bilo bi jos vise ratova i krvoprolica sirom sveta. Ne kazem da su uvek u pravu, ali uglavnom jesu.

Anonymous said...

"Posebno ne Amerikance, koji sa njima nisu nikada imali veze."

Ali kad bi amerikanci manje trosili onda bi vise ostalo za siromasne. Amerikanci otimaju prirodne resurse od drugih drzava i razvijaju se. Zasto su zauzeli Irak, zasto su u Vijetnamu ubili dva miliona ljudi???

Kad je JF Kenedi hteo da rasformira CIA i NATO i da pomogne siromasnima oni su ga ubili, njegova drzava ga je ubila i onda napravili kako je to bio neki ludak. To je cinjenica. Ne znam kako neko moze to da porice i da tvrdi kako je amerika demokratska i kako treba da nam bude uzor!

Pogledajte malo cinjenice umesto vase rusofobije i opsednutoscu amerikom.

"Da nema Amerikanaca i NATO-a, bilo bi jos vise ratova i krvoprolica sirom sveta. Ne kazem da su uvek u pravu, ali uglavnom jesu."

Pa oni su nas bombardovali, oni su prouzrokovali rat u SFRJ. Da nisu priznali Hrvatsku i Bosnu rat bi se zavrsio za tri meseca i rezultirao bi pravednom podelom i svi bi bili zadovoljni i nezavisni od amerike.

Anonymous said...

"Ali kad bi amerikanci manje trosili onda bi vise ostalo za siromasne. Amerikanci otimaju prirodne resurse od drugih drzava i razvijaju se. Zasto su zauzeli Irak, zasto su u Vijetnamu ubili dva miliona ljudi?"

To nije tacno. Amerikanci trose ono sto su sami proizveli. Kada bi sutra Amerika nestala sa lica Zemlje, Afrika bi izgubila glavnog finasijera i tek bi onda umirali od gladi. Amerika malo kome sta otima. Uglavnom to KUPUJE, sto je ogromna razlika. Vijetnam su branili od Rusa i Kineza, koji su prvi napali.Singapur i Malezija i su im i dan danas zbog toga zahvalni, jer su ih odrbanilo od komunizma. Kambodzu, nazalost, nisu uspeli. O tomo moze Lazar nesto da kaze - sta se tamo desilo kada su Ameri odustali od rata u Vijetnamu.

"Kad je JF Kenedi hteo da rasformira CIA i NATO i da pomogne siromasnima oni su ga ubili, njegova drzava ga je ubila i onda napravili kako je to bio neki ludak. To je cinjenica."

To nije cinjenica to je izmisljotina. Gde to pise? Ko je ustanovio tu cinjenicu? NATO nije osnovala Amerika nego vise drzava. I Kenedi ne da nije hteo da ga ukine, nego zamalo nije izazvao rat sa Rusijom.

"Pa oni su nas bombardovali, oni su prouzrokovali rat u SFRJ. Da nisu priznali Hrvatsku i Bosnu rat bi se zavrsio za tri meseca i rezultirao bi pravednom podelom i svi bi bili zadovoljni i nezavisni od amerike."

Hrvatsku i Bosnu su priznali i Nemacka i Francuska, a koliko znam i Rusija. Cak smo ih i mi priznali. Inace, bombardovali su i Nemacku, a i Japan. Kao i Irak i Libiju. Po Vama, ni to nisu trebali da rade.

Unknown said...

Bomber ti je sve odgovorio osim na ovo.

"Oni hoce jeftinu radnu snagu za svoje korporacije i hoce da rade sta onihoce u celom svetu, da izazivaju ratove i krize!!!"

Ovo je jako važno jer predstavlja srž teorija zavera.

Ako pažljivije pogledaš antiglobalistički protesti se dešavaju u visokorazvijenim zemljama. Male zemlje sa druge strane, osim u ekstremnim slučajevima kao što je Venecuela pokušavaju da privuku te korporacije i takmiče se ko će im ponuditi bolje uslove. Korporacije otvaraju fabrike u manjim zemljama jer je jeftinija radna snaga, ali u tome nema ništa loše ili nemoralno.

Radna snaga je jeftina ne znog korporacija već zbog sistema koji su neefikasni i netržišni i koji su proizveli nizak tehnološki nivo, nizak nivo kvalifikacije i veliku nezaposlenost. To sve radnu snagu čini jeftinom. Korporacije nude tim ljudima posao koji oni do tog trenutka nisu imali, a gledaj na to i tako što nudeći posao oni smanjuju nezaposlenost i u nekom konačnom zbiru podižu cenu rada. Pored toga one donose tehnologije, omogućavaju malu pomoćnu industriju da se razvije itd.

Globalizacija je dobra upravo za male i nerezvijene.

Anonymous said...

" Amerika malo kome sta otima. Uglavnom to KUPUJE, sto je ogromna razlika. "

Zasto su onda dosli u Irak? Dosli su da bi njihove korporacije mogle da uzimaju naftu iz Iraka. Zasto ne ostave Iracanima profit od nafte nego ga uzimaju americke kompanije?

"Vijetnam su branili od Rusa i Kineza, koji su prvi napali.Singapur i Malezija i su im i dan danas zbog toga zahvalni, jer su ih odrbanilo od komunizma. "

Kakvi sad Rusi i Kinezi? Prvi put cujem ovako nesto. Gde to pise?

I nije tacno da su amerikanci odbranili Maleziju. Maleziju niko nije ni imao nameru da napada. Kad su Vijetnamci oslobodili svoju zemlju nisu se dalje sirili niti su imali nameru.

"To nije cinjenica to je izmisljotina. Gde to pise? Ko je ustanovio tu cinjenicu?"

To je ustanovljeno u mnogimistragama:

The FBI's murder investigation was reviewed by the House Select Committee on Assassinations in 1979. The congressional Committee concluded:

The Federal Bureau of Investigation failed to investigate adequately the possibility of a conspiracy to assassinate the President.

The Federal Bureau of Investigation was deficient in its sharing of information with other agencies and departments

The FBI has received added scrutiny by Kennedy assassination researchers due to the actions of FBI agent James Hosty. Hosty appeared in Oswald's address book. The FBI provided to the Warren Commission a typewritten transcription of Oswald's address book, in which Hosty's name and phone number were omitted. Two days before the assassination, Oswald went to the FBI office in Dallas to meet with Hosty, and when he found that Hosty was not in the office at the time, Oswald left an envelope for Hosty with a letter inside. After Oswald was murdered by Jack Ruby, Hosty's supervisor ordered Hosty to destroy the letter, and he did so by tearing the letter up and flushing it down the toilet. Months later, when Hosty testified before the Warren Commission, he did not disclose this connection with Oswald.

Fifteen years after the Warren Commission issued its report, a congressional committee named the House Select Committee on Assassinations reviewed the Warren Commission report and the underlying FBI report on which the Commission heavily relied.

The Committee criticized the performance of both the Warren Commission and the FBI for failing to investigate whether other people conspired with Oswald to murder President Kennedy.[76] The Committee Report concluded that:

"[T]he FBI's investigation of whether there had been a conspiracy in President Kennedy's assassination was seriously flawed. The conspiracy aspects of the investigation were characterized by a limited approach and an inadequate application and use of available resource." (footnote 12)

The Committee found the Warren Commission's investigation equally flawed: "[T]he subject that should have received the Commission's most probing analysis — whether Oswald acted in concert with or on behalf of unidentified co-conspirators the Commission's performance, in the view of the committee, was in fact flawed." (footnote 13)

The Committee believed another primary cause of the Warren Commission's failure to adequately probe and analyze whether or not Oswald acted alone arose out of the lack of cooperation by the CIA. Finally, the Committee found that the Warren Commission inadequately investigated for a conspiracy because of: "[T]ime pressures and the desire of national leaders to allay public fears of a conspiracy."

An official investigation by the House Select Committee on Assassinations (HSCA), conducted from 1976 to 1979, concluded that Oswald assassinated President Kennedy as a result of a probable conspiracy. This conclusion of a likely conspiracy contrasts with the earlier conclusion by the Warren Commission that the President was assassinated by a lone gunman.

The House Select Committee on Assassinations said that Jack Ruby knew restaurateurs Sam (1920–1970) and Joe Campisi (1918–1990) since 1947, and had been seen with them on many occasions.[3] After an investigation of Joe Campisi, the HSCA found,

While Campini's technical characterization in Federal law enforcement records as an organized crime member has ranged from definite to suspected to negative, it is clear that he was an associate or friend of many Dallas-based organized crime members, particularly Joseph Civello during the time he was the head of the Dallas organization. There was no indication that Campisi had engaged in any specific organized crime-related activities.[4]

In contrast, a PBS Frontline investigation into the connections between Ruby and Dallas organized crime figures reported the following:

In 1963, Sam and Joe Campisi were leading figures in the Dallas underworld. Jack knew the Campisis and had been seen with them on many occasions. The Campisis were lieutenants of Carlos Marcello, the Mafia boss who had reportedly talked of killing the President.[5]

"Hrvatsku i Bosnu su priznali i Nemacka i Francuska, a koliko znam i Rusija. Cak smo ih i mi priznali."

Jeste ali priznali su ih tek kad su ih amerikanci i nemci primorali. Da nisu amerikanci i nemci priznali Hrvatsku i Bosnu rat bi se zavrsio za manje od godinu dana, i u nasu korist. I ne bi bilo toliko poginulih i izbeglica.