Pages

14 December 2006

Dinkić i Đelić

Meni nije jasno u čemu se oni politički razlikuju. Imaju potpuno iste ideologije, nude potpuno iste programe, a mrze se. Kao Dalipagić i Kićanović ili Lepa Lukić i Silvana Armenulić ili Jelena Janković i Ana Ivanović ili Paris Hilton i Nicole Richie. (Ima li još ovih primera?) Potpuno isti profili a da se očima ne vide.

Kad bih video izjavu jednog ili drugog o poreskoj politici ili valjda o bilo kojoj politici uopšte, a da ne znam ko je ko, ne bih mogao da pogodim ko je od njih šta rekao. Možda je Dinkić malo hrabriji da se seti megalomanskih projekata tipa NIP, ali i Đelić bi bez razmišljanja pristao na njih. Kad bi im dali da budu ko-ministri finansija ne bi imali sukoba na poslu, samo ličnih.

6 comments:

Anonymous said...

u pravu si za Djelica, i on bi isto radio, ako ne i gore. Cesto sam pricao, a mislim da je i neko od vas na blogu pisao da je taj period niske inflacije i restriktivne fiskalne politike bio rezultat pritisaka IMF isl. a ne entuzijazma za sprovodjenje trzisnih reformi.

Anonymous said...

100 posto si u pravu ali mislim da nije u redu sto lepu lukic spustas na njihov nivo.

Anonymous said...

Da, ali ipak ima i razlika. Djelicu dobro poznaje liberalne ideje ali misli da je tranziciji drustveni mir jako bitan. Jebiga proizod srpsko-francuskog prijateljstva i harvarda ne moze da bude hajek ili fridman. Dinkic sa druge strane je zbunjeni oportunista. On zaista misli da pomaze rast ekonomije drzavnom intervencijom.

mada okreni obrni isto nam se hvata. Tuzno je sto se za pozicije ekonomskih reformatora bore terrance i philippe, odnosno prda i smrda.

Anonymous said...

Ja bih rekao da i Dinkic dobro poznaje liberalne ideje, mislim i bolje od Djelica, ali da je sto ti kazes oportunista, ipak ne mogu da shvatim da se covek tako glupo samoubio, da je odradio neke ozbilje reforme, zavrsio privatizaciju, doneo zakone itd. sad bi ladno uzeo 15% na izborima, ovako ide u istoriju.

Sto se Djelica tice, cini mi se da je on veci socijalista u dusi nego Dinkic

Slaviša Tasić said...

Uzeo je nekih drugih 15%...

Anonymous said...

Ma znam, ali mislim da je mogao bolje da odradi neke stvari, ukljucujuci i sopstveni interes. Uzeli su i neki drugi, pa ce politicki proci dobro. Mada, ljudske preferencije su razlicite...