Pages

26 September 2012

Dva mišljenja o QE3

Ramesh Ponnuru respektabilni "konzervativac" sa National Review. Poenta: štampanje para i inflacija su  super, ko ne veruje eno mu "veliki makroekonomista Milton Friedman" pa nek se uveri.

Robert Murphy, nerespektabilni austrijski zelot. Poenta: plan cele operacije je da se stvori viša inflacija i svak normalan vidi da je to sumanuto.

5 comments:

  1. Ivane, pa nisu svi austrijanci zeloti (premda vi povremeno jeste :) ), a Bob Murphy meni lično oduvek, to jest poslednjih nekoliko godina otkad povremeno pratim šta radi i šta piše, deluje kao vrlo razuman i nezelotski austrijanac, dok je Ponnuru samo jedan od gomile dosadnjakovića koji štancuju irelevantne članke za National Review, koji, da nema Steyna i još maksimalno dvojice-trojice ljudi koji znaju da pišu i imaju šta da kažu, niko odavno ne bi čitao :))

    ReplyDelete
  2. Pa sta drugo ocekivati od nasih korumpiranih politicara i privilegovanih "biznismena" tipa kostic isl.
    Svima puna usta brige o narodu, zajedno sa ovim krugmanom a sve fukara do fukare koja osim sopstvenog bogacenja nema ni jedan drugi cilj i nije vodjena nijednim drugim principom osim samozivoscu i beskrupuloznoscu... ukljucujuci i tog njihovog gosta, mada kod njega verovatno ima vise pozerstva...

    ReplyDelete
  3. Masters Of Money: Friedrich Hayek (2/3 BBC)

    http://www.youtube.com/watch?v=0CrvxrhbBoY

    ReplyDelete

Da biste komentarisali potrebno je da imate Google ili OpenID nalog. Budući da otvaranje novog naloga ne zahteva više od 2 minuta, a kad ga jednom otvorite ostaje zauvek, smatramo da to nije velika prepreka.

Napominjemo da će uvredljivi komentari biti obrisani.