Pages

23 November 2011

Mafija ili država

8 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Požižekovana rothbardovština. Mada, ruku na srce, jedina logički dosledno izvedena libertarijanska pozicija. Go down, Mises... :)

    ReplyDelete
  3. Šta reći? Koliko bahate gluposti, moralne tuposti i namernih logičkih grešaka, tj. jeftinih fiškalskih trikova! Ova žena bi me, na nešto slabiju liberalnu podlogu od moje, još ubedila da je jedini spas od mafije u dodatnim tonama birokratske papirologije na već postojeće.

    ReplyDelete
  4. A ujedno je dokazala da je koloidno srebro bolje od zvanicne medicine.

    ReplyDelete
  5. @Steve W
    Ima plavkast ten.
    Ne mogu da provalim da li je u pitanju kamera ili Overdose Koloidnim Srebrom (Argyria)

    ReplyDelete
  6. Simpatično je kao zezancija i reductio ad absurdum, ali neko ko ozbiljno to misli može samo libertarijanizam da dovede na još lošiji glas... :)
    Podseća me na one hipstere sa OWS što tvituju antikapitalističke poruke sa svojih ajfona, u tom clueless smislu, jer kao što taj ne shvata da mu je sve to kapitalizam omogućio, tako se ovde zaboravlja da je razlika između italo-američke mafije, koja nasilje koristi u što manjem obimu, i latino i ruskih kartela, što seku glave deci onih što ne plaćaju "zaštitu", upravo u jačini države u kojoj operišu, njenim zakonima i efikasnom pravosuđu.

    Takođe, bila je ranije priča ovde o Crnobradom i piratima 18. i 17. veka, pa koliko se sećam, nije ispalo da su oni bolji od država...čak naprotiv. Kako je sada mafija bolja? :)

    ReplyDelete
  7. "Koliko bahate gluposti, moralne tuposti i namernih logičkih grešaka, tj. jeftinih fiškalskih trikova!"

    Kao naprimer?

    ReplyDelete
  8. hi hi hi.. bravo Ivane. Neko ocigledno nema smisla za humor...

    ReplyDelete

Da biste komentarisali potrebno je da imate Google ili OpenID nalog. Budući da otvaranje novog naloga ne zahteva više od 2 minuta, a kad ga jednom otvorite ostaje zauvek, smatramo da to nije velika prepreka.

Napominjemo da će uvredljivi komentari biti obrisani.