Pages

28 December 2009

Intervju sa Jose Pinerom

Ovde.

4 comments:

  1. Fe-no-me-nal-no!

    Ivane, puno hvala za ovaj link. Pravo otkrovenje i pravo osveženje. Čitao sam ranije puno o Hoze Pinjeri, ali ovo je prvi put da ga "uživo" gledam. Ovog bi "momka" valjalo dovesti da održi par predavanja u Srbiji - njegove ideje o reformi penzijskog sistema su danas i ovde baš aktuelne!

    Naročito mi se sviđa njegov (skoro reganovski) optimizam i neostrašćenost, vera u demokratiju, a nadasve jasna predstava o značaju slobode pojedinca za bilo kakav ekonomski i društveni napredak. Mnogi imaju šta da nauče od njega, i na tzv. desnici i na tzv. levici.

    ReplyDelete
  2. Lighthouse,

    Momak je veoma voljan da dođe i jedino što traži je hotel i avionska karta u biznis klasi. Bez honorara. Njegova familija je vlasnik čileanske avio kompanije i još koječega pa pretpostavljam da mu nije gusto za honorar. Cilj mu je samo da poseti što više zemalja i pokrene tu inicijativu.

    Ja sam ga upoznao 2003. i to je sve što je tražio ali nisam uspeo da se organizujem pa sam samo preveo jedan njegov pamflet na srpski. U kancelariji ima mapu sveta sa crvenim špenadlama na svim zemljama gde je upseo da ostvari reformu i plavim suvda gde je započeo barem neku inicijativu. Zato je otvoren za pozive, menja čovek svet.

    Ako neko ima volje i mogućnosti eto dobre prilike.

    ReplyDelete
  3. Ja mislim da je sve oko Srbije izbodeno tim čiodama, svugde je primljen u parlamentu, održao govor poslanicima i govorio u medijima (on traži i to pored plaćene karte, da može pred širokom publikom da izloži svoje ideje, a običaj je već da se obrati i poslanicima), samo Srbi ne mogu da nađu 10k evra niti stranku koja bi bila voljna da mu bude domaćin u parlamentu. Valjda se boje da ih ne optuže za saradnju sa fašističkim agentom.

    ReplyDelete
  4. Kaze covek da je imao emisiju u kojoj je govorio o svojim idejama.Mogao bi valjda neko od vas da razmisli o takvom nacinu promocije liberalizma kod nas.Cini mi se da je to neophodno jer je broj ljudi koji citaju ovaj blog prilicno ogranicen.

    ReplyDelete

Da biste komentarisali potrebno je da imate Google ili OpenID nalog. Budući da otvaranje novog naloga ne zahteva više od 2 minuta, a kad ga jednom otvorite ostaje zauvek, smatramo da to nije velika prepreka.

Napominjemo da će uvredljivi komentari biti obrisani.