Pages

11 September 2009

Nada za Srbiju

Kolumnista Sveta kompjutera, Miodrag Kuzmanović, piše u novom broju:

Bottom line: igrofil, za razliku od filmofila ili sličnog pasivnog fila, predstavlja malu ali značajnu subevolucionu granu čovečanstva, kao i poslednju nadu da će se u Srbiji konačno nešto promeniti nabolje. Igrači koji su elektronskim kriterijumima spašeni od rasta i razvoja u kilavom socijalnom miljeu, koji odbacuju besciljno odpadanje na kauču ili ispred zgrade, slip-nadbubrežne gaće i kiseli kupus, koji od svoje zemlje očekuju efikasnost kolonije na Alfi Kentaura, koji državu i i njene službenike (a posebno policiju) shvataju kao sluge od kojih zahtevaju servilnost i uvlačenje u gu*icu, već neko vreme se nalaze u godinama kada se ostavlja potomstvo. Sledeća generacija, ili makar njen važan deo, imaće šansu da nas konačno iščupa iz Anadolije.

3 comments:

  1. Kuzmanović je odavno već poznat po svojim konzervativno/libertarijanskim shvatanjima.
    Nikada se, naravno, u kolumni nije tako izjasnio, ali tekstovi obiluju ovakvim i sličnim referencama...

    Čak mu je i jednom prilikom sugerisano odozgo da se okane Dinkića... :)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Iskreno, nadam se da nema više od 17 godina, sudeći po ovome što je napisao. A izgleda i da mu srpski nije bio baš najomiljeniji predmet.

    (što je bezveze kad ne mogu da se edituju komentari...)

    ReplyDelete

Da biste komentarisali potrebno je da imate Google ili OpenID nalog. Budući da otvaranje novog naloga ne zahteva više od 2 minuta, a kad ga jednom otvorite ostaje zauvek, smatramo da to nije velika prepreka.

Napominjemo da će uvredljivi komentari biti obrisani.