Pages

29 May 2007

Tekst o Kosovu

Članak Douga Bandowa (Cato institut i bivši Reganov savetnik) jeste malo zastareo (avgust 2005), ali je i dalje relevantan. Jedna od zanimljivih rečenica: "In the case of the Balkans, the only principle that seemed to apply was that everyone got to secede from Serb-dominated territories and Serbs were never allowed to secede from territories dominated by other groups. This might be consistent policy, but it should not be confused with a principled moral stand."

3 comments:

  1. Anonymous29/5/07 15:47

    To je malo glupa konstatacija jer ne vidim ko se to odvojio od srpskih teritorija do sada. Niko. Kosovo je prvi slučaj da će se neko odvojiti od zvaničnog dela Srbije i to opet po granicama koje su postojale ranije. I to samo zato što je ostanak Kosova u Srbiji nezamisliv čemu su najviše doprinele vlasti u Srbiji.

    Deluje da gospodin ne zna o čemu priča.

    Pozdrav iz BGDa.

    ReplyDelete
  2. Pa, zavisi kako posmatras... Ako posmatras bivsu Jugoslaviju kao "serb-dominated", onda je konstatacija tacna.

    ReplyDelete
  3. Anonymous30/5/07 06:14

    U tom slučaju da ali priznaćeš da to deluje vrlo nategnuto. I onda dolazimo do toga da akjo je Jugoslavija bila serb-dominated odvajanje nije nikakva loša stvar.

    Sve u svemu nešto mi tu logički ne pije vodu.

    ReplyDelete

Da biste komentarisali potrebno je da imate Google ili OpenID nalog. Budući da otvaranje novog naloga ne zahteva više od 2 minuta, a kad ga jednom otvorite ostaje zauvek, smatramo da to nije velika prepreka.

Napominjemo da će uvredljivi komentari biti obrisani.